[CL] Uitslag FC Barcelona - Internazionale

Internazionale heeft vanavond de finale weten te bereiken van de Champions League. In de return tegen FC Barcelona wist de ploeg, lange tijd met tien man spelend, de 3-1 voorsprong met succes te verdedigen. Barcelona won weliswaar met 1-0, maar dit was niet genoeg om 22 mei de finale te mogen spelen tegen Bayern Munchen.

De ontmoeting tussen de twee topclubs betekende ook een strijd tussen de gebroeders Milito. Diego Milito, aanvaller van Inter, zal vanavond vaak zijn broer Gabriel tegenkomen, die Carlos Puyol vervangt in het centrum van de verdediging van Barcelona. De eerste kans van de wedstrijd kwam van de voet van Pedro, maar de bal zeilde voorlangs het doel van Júlio César. Barcelona zette Inter, zoals verwacht, in het begin van de wedstrijd flink onder druk, maar de ploeg wist nog niet voor gevaar te stichten richting het vijandelijke doel. Het eerste gedeelte van de eerste helft kwam Inter zonder al teveel problemen goed door. Barcelona drong wel aan, maar wist geen gaatje te vinden in de hechte verdediging van Inter.

Na 22 minuten wist Dani Alves met een goede voorzet Pedro te vinden. Hij schoot direct op doel, maar de bal ging rakelings naast. Na een klein half uur spelen mocht Inter verder met tien man, nadat Motta een directe rode kaart kreeg. De middenvelder plantte zijn hand in het gezicht van Sergio Busquets en dit werd gezien door De Bleeckere, die meteen de rode prent toonde. Korte tijd later wist Messi bijna de openingstreffer te scoren. De Argentijn speelde zichzelf knap vrij, mikte de bal in de linkerhoek, maar deze werd knap gepareerd door Júlio César. Kort voor rust vuurde Ibrahimovic een vrije trap hard richting kruising, maar de bal zeilde een metertje naast het doel. Dit was tevens het laatste wapenfeit van Barcelona voor rust.

Ook na rust zocht Barcelona vanzelfsprekend naar doelpunten, maar Inter bleef nog altijd redelijk gemakkelijk overeind. Ibrahimovic probeerde na 52 minuten een voorzet van Dani Alves met de hak achter Júlio César te werken, maar de actie van de Zweedse spits mislukte. Ook schoten van Dani Alves en Yaya Touré van buiten de zestien kwamen niet in de buurt van het vijandelijke doel. Na ruim een uur spelen bracht trainer Guardiola twee behendige spelers in, namelijk Bojan en Jeffren. Daarmee hoopte de coach dat zijn spelers in de kleine ruimtes toch voor gevaar kunnen stichten. Ook na deze laatste ingrepen van Guardiola wist zijn ploeg het de Italiaanse defensie niet lastig te maken.

Tien minuten voor tijd kreeg Bojan een grote kans om Barcelona op voorsprong te zetten. Messi legde de bal goed klaar voor Bojan, maar de spits kopte maar net naast het doel. Korte tijd later kwam Barcelona dan toch op de meer dan verdiende 1-0 voorsprong. Piqué kreeg de bal in de zestien aangespeeld door Xavi, draaide zich op schitterende wijze weg van Maicon en Júlio César en schoot de bal in het lege doel. Daardoor kreeg Barcelona nog meer hoop op een goede afloop en bleef het Inter erg onder druk zetten. Xavi vuurde een pegel af op het doel van Júlio César, maar de keeper pareerde de bal met enige moeite. Ook het schot van Messi eindigde niet achter de doellijn van Inter.

In de blessuretijd werd een doelpunt van Bojan afgekeurd, omdat hij de bal via de hand van Touré aangespeeld kreeg. De Bleeckere maakte er twee minuten later een eind aan en dit betekende dat Inter het 22 mei in de finale mag opnemen tegen Bayern Munchen. Saillant detail is dat Arjen Robben en Wesley Sneijder, beiden vorig jaar nog speler van Real Madrid, het in het stadion van De Koninklijke tegen elkaar mogen opnemen.