Alonso: "Hamilton moet oppassen"

Ferrari-coureur Fernando Alonso denkt dat Lewis Hamilton de komende races voorzichtiger moet gaan rijden. De rijstijl van de McLaren-coureur is omstreden bij veel van zijn Formule 1-collega's en Alonso denkt dan ook dat de wedstrijdleiding hem in de toekomst strenger zal gaan bestraffen.

Hamilton deed er in Maleisië alles aan om Renault-coureur Vitaly Petrov af te schudden. Zo ging hij op het rechte stuk van links naar rechts om de Rus kwijt te raken. Hiervoor kreeg hij een waarschuwing, evenals een actie in de pitstraat in China waarbij hij naast Sebastian Vettel reed.

Volgens Alonso kan de Brit er niet mee weg blijven komen. "Als hij de volgende race weer iets doet, hoe klein het ook is, zullen er misschien straffen volgen, omdat hij al waarschuwingen heeft gehad in de afgelopen races," zei de Ferrari-coureur in Marca. "Hij heeft geen bevoorrechte positie. Misschien dat de beslissingen van de officials niet zo consequent zijn geweest, omdat soortgelijke incidenten op andere momenten wel bestraft zouden zijn. Maar heel belangrijk is het niet."