Faillisement BV Veendam gunstig voor FC Oss

Vandaag werd bekend gemaakt dat de bewindvoerder van BV Veendam faillisement heeft aangevraagd. Mocht de club morgen definitief failliet worden verklaard, dan volgt ontslag van alle medewerkers.

Daarnaast trekt de Nederlandse voetbalbond de licentie van BV Veendam in. De voetbalploeg uit Veendam is op dat moment de vijfde Nederlandse ploeg, die sinds de invoering van het betaald voetbal, failliet gaat. Eerder gingen SC Amersfoort (1982), FC Wageningen en VC Vlissingen (1992), HFC Haarlem (2010) de Veendamse formatie voor.

Het aanstaande faillisement van BV Veendam is wel gunstig voor FC Oss. De ploeg degradeerde afgelopen weekend op doelsaldo naar de nieuw te vormen Topklasse. Als de rechter het faillisement van de ploeg uit Veendam uitspreekt, dan komen de Brabanders ook volgend seizoen in de Jupiler League uit.

In sportief opzicht kende BV Veendam een redelijk seizoen. De ploeg greep maar net naast de play-offs om promotie/degradatie en eindigde uiteindelijk op de negende plaats. De club uit Veendam, die dit seizoen door Joop Gall werd geleid, won veertien wedstrijden. Daarnaast speelde men elf keer gelijk en werd elf keer verloren.