Greipel wil weg bij HTC-Columbia

André Greipel heeft aangekondigd aan het einde van het seizoen te vertrekken bij HTC-Columbia. De Duitse sprinter laat dat woensdag weten, meldt Cyclingnews. "Volgend jaar rijd ik voor een team waar ik mijn eigen ambitie kan realiseren", zegt hij. Greipel wil met een vertrek uit de schaduw van ploeggenoot Mark Cavendish stappen.

De Duitser verwacht niet al te veel moeite te hebben met het vinden van een nieuwe ploeg. "Mijn overwinningen spreken voor zich. Ik denk dat ik voor veel clubs interessant ben." Vorig seizoen kon Greipel twintig keer juichen, maar drie keer minder dan Cavendish. Dit seizoen voert hij de ranglijst aan met elf zeges.

Vijf van die overwinningen boekte hij eerder deze maand tijdens de Ronde van Turkije. Bij de Tour Down Under schreef hij drie etappes op zijn naam. De meeste van zijn zeges boekte hij dus in de wat kleinere koersen. Dat komt voornamelijk omdat Cavendish de voorkeur krijgt in de grote rondes.

"Als ik zou mogen starten in grotere races, zou ik daar ook bewijzen dat ik een van de snelste sprinters ter wereld ben", is Greipel overtuigd van zijn kunnen. Tijdens de Giro d'Italia, die 8 mei in Amsterdam van start gaat, kan Greipel zich bewijzen, maar naar verwachting mag Cavendish de Tour rijden. "Ik ben nu 27, ik kan niet blijven wachten. Bij ieder ander team zou ik een vaste waarde in de Tour zijn."