Räikkönen: "Nog geen beslissing over toekomst"

Kimi Räikkönen weet nog altijd niet wat hij in 2011 zal gaan doen. De Fin verruilde afgelopen winter de Formule 1 voor het World Rally Championship en heeft het daar bij Citroën naar zijn zin. Een terugkeer in de F1 sluit hij echter ook niet uit.

Räikkönen lijkt zijn draai in het WRC steeds beter te vinden. Na een moeizaam begin met enkele crashes eindigde de Fin in Jordanië in de top tien en in de Rally van Turkije zelfs op een knappe vijfde plaats. Vooral de sfeer in de sport vindt de Fin plezierig. "Het is ook een professionele wereld, maar de sfeer is een stuk meer ontspannen," zei The Iceman die de eerste rijder sinds Carlos Reutemann werd die punten heeft behaald in het WRC en in de F1.

Tegen de Finse krant Turun Sanomat hield Räikkönen zich op de vlakte over zijn mogelijke terugkeer in de Formule 1. De huidige prestaties in het WRC zullen de beslissing van de Fin niet beïnvloeden. "Het heeft me niet op bepaalde gedachten gezet. Ik heb geen haast om een beslissing te nemen. In de loop van het jaar zal ik kijken welke mogelijkheden er zijn en wat mij het meest aanspreekt. Waar ik het meeste plezier aan beleef en wat ik het liefst wil doen."