Zelfmoorden door DSB-debacle

Door torenhoge schulden bij DSB hebben twee mensen zelfmoord gepleegd. Het gaat om een man uit Amstelhoek en een vrouw uit Eindhoven. Bij een andere vrouw uit Lelystad kon een zelfdoding worden voorkomen, zij is inmiddels opgenomen in een kliniek.

Familie van de slachtoffers bevestigen de gevallen. De Amstelhoekse man benam zich in januari vorig jaar op zijn werk van het leven nadat was gebleken dat hij tien jaar lang slechts rente en geen aflossing aan DSB had betaald. De lening voor zijn auto groeide alleen maar aan, terwijl de auto al vrijwel was afgeschreven.

Enkele weken geleden pleegde een vrouw in Eindhoven zelfmoord. Haar partner is te geëmotioneerd om er over te vertellen. Hij slikt medicatie en heeft psychotherapie. DSB-slachtofferadviseur Jelle Hendrickx is er door de notaris bijgehaald om de administratie van de vrouw uit te zoeken. Hendrickx: "Werkelijk misdadig hoe DSB-adviseurs die mensen hebben volgeramd met kredieten."

DSB ging in 2009 failliet na een bankrun. De bank van directeur Dirk Scheringa was vooral bekend van leenreclames, die DSB uitvoerde onder meer dan 100 merken, zoals Frisia Financieringen, Becam en Postkrediet.


Let op: Geld lenen kost geld