Kotsende hond veroorzaakt auto-ongeluk

Een brakende hond heeft vorige week in Lewiston, in de Amerikaanse staat Minnesota, geleid tot een auto-ongeluk. Naast een onwelriekende auto zit de bestuurder nu ook in zijn maag met een boete wegens het hebben van een ongeldig rijbewijs en rijden in een onverzekerde auto.

Donderdagochtend troffen agenten een verlaten auto aan in de plaats. De auto bleek van de weg te zijn geraakt en achtergelaten tegen een elektriciteitsmast, die de auto op zijn weg tegenkwam. Ooggetuigen hadden de bestuurder zien weglopen met hond.

's Middags belde een achttienjarige man de politie op met de mededeling dat hij de bestuurder was. Hij verklaarde dat tijdens het rijden zijn hond plotseling over hem heen begon te kotsen. Hierdoor raakte de bestuurder zo van de wijs, dat hij de macht over het stuur verloor, van de weg raakte en tegen een elektriciteitsmast tot stilstand kwam. Bij inspectie van het voertuig stuitte de politie inderdaad op braaksel.

De jongeman gaf toe niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Daarnaast bleek zijn auto niet te zijn verzekerd. Omdat de mast weinig schade heeft, komt de bestuurder er met een flinke boete genadig vanaf.