'Avram Grant in beeld als bondscoach België'

Avram Grant staat in de belangstelling van de Belgische voetbalbond. De Israëlische trainer zou de opvolger moeten worden van de onlangs opgestapte Dick Advocaat. Volgens de Britse krant Daily Mail is de trainer benaderd om de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels te worden. De 54-jarige trainer staat ook in de belangstelling van veel Engelse clubs.

Grant is momenteel trainer bij Portsmouth. De club degradeerde dit seizoen naar de tweede klasse en het is nog niet zeker of de Engelse club volgend jaar nog bestaat. Portsmouth zit in zware financiële problemen, de schuld is al opgelopen naar zo'n 140 miljoen euro.

In 2008 was de oefenmeester actief als interim-trainer bij Chelsea. Hij leidde de club toen naar de Champions League-finale, die uiteindelijk werd verloren van Manchester United. Dit seizoen bereikte hij met Portsmouth de finale van de FA Cup.

De KBVB gaf in een eerder stadium meer de voorkeur aan Belgische trainers, maar deze blijken erg moeilijk te porren voor een dienstverband als oefenmeester van de Rode Duivels. Eric Gerets en Michel Preud'homme voelden niets voor een functie als bondscoach. SV Kortrijk-trainer Georges Leekens stond ook hoog op het lijstje, maar zijn club wilde niet meewerken aan een dubbelfunctie.


'Avram Grant in beeld als bondscoach België' (Foto: Novum)