[NHL playoffs] Canadiens dwingen game 7 af

De Montreal Canadiens hebben met een 4-1 overwinning een beslissingswedstrijd in de playoffserie tegen de als eerste geplaatste Washington Capitals afgedwongen. Goalie Jaroslav Halak maakte maar liefst 53 reddingen in 54 schoten op doel waardoor de overwinning voor het grootste deel op zijn conto geschreven kan worden.

De ergste nachtmerrie van de Capitals is daarmee uitgekomen: een goalie tegenkomen die geweldig in vorm is. De ploeg uit Washington moet het van flitsend aanvalsspel en veel goals hebben, maar als het even tegenzit doordat de goalie alles uit het doel houdt is het team kwetsbaar doordat de verdediging toch wat minder van kwaliteit is. Halak is in een aantal wedstrijden precies die goalie gebleken. In één wedstrijd keepte hij matig, gaf hij teveel rebounds op en werd hij gewisseld, maar de overige vier wedstrijden heeft hij de Capitals voldoende stof tot nadenken gegeven.

De Capitals maakten na zeven en een halve minuut spelen de 1-0 in de powerplay via Michael Cammalleri. Anderhalve minuut was het vijf tegen vijf weer raak via diezelfde Cammalleri. De Capitals kregen in de eerste periode voldoende kansen en ook een vijf tegen drie-mogelijkheid, maar zij wisten niet te scoren. Doordat in de tweede periode doelpunten uitbleven moest het voor de ploeg uit Washington in de derde periode gebeuren.

De Capitals domineerden wederom, maar de Canadiens wisten alsnog met een hard afstandsschot de 3-0 te maken waarmee de wedstrijd eigenlijk gespeeld was. Vijf minuten voor tijd veranderde Eric Fehr nog wel een schot van richting voor de 3-1, maar baten mocht het niet meer. Tomas Plekanec maakte er nog 4-1 van in een leeg net nadat goalie Semyon Varlamov van het ijs was gehaald voor een extra aanvaller.

Na afloop was Halak, die in het reguliere seizoen ook al op zijn best was als hij veel schoten te verwerken kreeg, bescheiden over zijn optreden: "Just another day at the office." Cammalleri was het daar niet helemaal mee eens. "Dit was wel een stuk meer dan dat. We hebben een goede wedstrijd van hem nodig, maar vanavond was hij echt fantastisch. Hij heeft zonder twijfel de wedstrijd voor ons gewonnen."