Interview met Sergio Ommel

Veel voetballers vertrekken vanuit de Eredivisie naar het buitenland, waarna we in veel gevallen weinig meer van ze horen! Maar hoe gaat het er nu eigenlijk aan toe in de minder bekende competities? Vorige keer was Richard Goulooze aan de beurt. Ditmaal stelden we de vragen aan Sergio Ommel.

Naam: Sergio Ommel
Positie: Aanvaller
Aantal wedstrijden: 287
Doelpunten: 97
Clubs Nederland: FC Groningen, Telstar, Quick Boys, Ter Leede
Clubs Buitenland: Bristol Rovers (Engeland), KR Reykjavik (IJsland), APOP Kinyras Peyia (Cyprus)

1. Wat heeft je er toe bewogen om de overstap te maken naar de Engelse voetbalcompetitie?

"Ik was op een 'dood' spoor beland in Nederland en toen kreeg ik de kans om in Engeland een contract te verdienen. Die kans heb ik met twee handen aangepakt, het is mijn mooiste voetbalervaring ooit geweest, de ambiance, supporters, de spelers en het leven in Engeland. Daar heb ik hele goeie herinneringen aan over gehouden."

2. Wat zijn de grote verschillen tussen het Nederlandse en Engelse voetbal?

"De ambiance. Het leeft daar veel meer dan in Nederland. Ik kan me herinneren dat ik terug kwam naar Nederland, ik had echt moeite om me te motiveren. Die overgang was te groot... Wat ik ook een groot verschil vind is dat ze in Engeland je alles gunnen, en je doet altijd iets goed. Hier in Nederland is dat totaal niet zo."

3. Je heb ook nog een tijdje gespeeld bij KR, waarom de keuze om naar IJsland te verkassen?

"Ik kreeg de kans om voorronde Champions League te spelen!!! Wie wil dat niet? Dat was een fantastische ervaring!"

4. Met welke Nederlandse club kunnen we KR vergelijken?

"KR kan je vergelijken met een club die in het rechterrijtje van de eredivisie speelt."

5. Wat zijn de hoogte- en dieptepunten van je buitenlandse avonturen?

"Hoogtepunten: in IJsland heb ik Champions League gespeeld. In Engeland (Bristol Rovers toendertijd 3e divisie) zijn we erg ver gekomen in de FA Cup (wij versloegen Derby County met 1-3 bij Derby). Ik scoorde vanaf het moment dat ik bij Bristol Rovers kwam en het ging erg goed. Dieptepunten zijn dat die avonturen niet lang hebben geduurd (contracten van 1, 2 jaar)."

6. Ben je in het dagelijks leven nog actief in de voetbalwereld?

"Ik voetbal op dit moment in de Hoofdklasse A, amateurvoetbal bij Ter Leede uit Sassenheim (volgend jaar sv Huizen). Daarnaast werk ik als jongerenbegeleider en zit ik één dag in de week op het ROC in Amsterdam en volg ik een opleiding MMZ 4-SPW."

7. Adviseer jij jonge spelers om vroegtijdig het avontuur te zoeken in het buitenland?

"Dat is moeilijk te zeggen, voor de één kan het goed uitpakken en voor de ander niet. Zolang je jezelf in Nederland in de kijker kan spelen geeft dat wel meer mijn voorkeur. Persoonlijk ben ik wel blij met al mijn ervaringen die ik heb opgedaan in het buitenland, die pakt niemand me meer af."