Leegloop Infinity Ward gaat door

Naar aanleiding van de verstoorde relatie tussen uitgever Activision en gamestudio Infinity Ward zijn er dit weekend acht mensen bij de gamestudio weggegaan. Volgens weblog Kotaku zijn er in totaal al twintig mensen vertrokken sinds de start van het Modern Warfare 2-drama.

De acht medewerkers van Infinity Ward zijn senior designers Mohammad Alavi, Chad Grenier en Brent McLeod. Daarnaast gingen programmeur Chris Lambert en ontwerper Jason McCord weg. Ook medewerkers Charlie Wiederhold, Keith Bell en Preston Glenn hebben hun oude werkgever de rug toegekeerd.

Lambert heeft zijn LinkedIn-profiel aangepast en stelt nu te werken bij Respawn Entertainment. Het is niet bekend wat voor werk de overige gamedesigners nu doen.

Het Modern Warfare-drama begon toen studiohoofden Jason West en Vince Zampella in maart door uitgever Activision ontslagen werden. Het tweetal zou contractbreuk hebben gepleegd. Ondertussen hebben de twee partijen elkaar aangeklaagd.

Vorige week richtten Zampella en West de gamestudio Respawn Entertainment op, en gingen ze een samenwerking aan met Activisions grootste rivaal Electronic Arts.

Leegloop Infinity Ward gaat door