Automobilist ramt zeven auto's op A15

Een 21-jarige automobilist uit Rotterdam is maandagochtend aangehouden door de politie. De man heeft rond 7.30 uur in de ochtendspits op de rijksweg A15 zeven auto's met hoge snelheid geramd. Daarbij vielen geen gewonden, zo heeft de politie maandag gemeld.

De bestuurders van de zeven geramde auto's hebben allen aangifte tegen de 21-jarige gedaan. De man wordt poging tot doodslag, verkeersgevaarlijk rijgedrag en het verlaten van de plaats van het ongeval ten laste gelegd. Bovendien hebben drie agenten aangifte tegen de man gedaan wegens ernstige bedreiging en belediging.

"De eerste auto werd aangereden ter hoogte van Papendrecht, de tweede volgde bij Sliedrecht. De man reed daarna met volle snelheid door en ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam raakte hij de andere voertuigen," verklaarde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen, deed de man een capuchon op. Hij weigerde bovendien uit zijn afgesloten auto te komen.

Om de bestuurder aan te kunnen houden, hebben agenten een ruit van de auto ingetikt. Eén van de agenten werd tijdens de rit naar het politiebureau door de agressieve man in zijn gezicht gespuugd. Auto en rijbewijs van de man zijn inbeslaggenomen. De verdachte wordt psychisch onderzocht door een arts van de GGD.