TomTom boekt kleine nettowinst

TomTom nv heeft in het eerste kwartaal van 2010 een kleine nettowinst geboekt, vooral dankzij een stijging van de omzet met 26 procent. Het bedrijf meldt maandag dat het in de eerste drie maanden van dit jaar een nettowinst heeft geboekt van 3,1 miljoen euro, tegen een verlies van 36,7 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden gemiddeld op een nettoverlies van 0,4 miljoen euro.

De verwachting voor het hele jaar van een gelijkblijvende omzet en winst per aandeel in 2010 ten opzichte van 2009 wordt gehandhaafd. De omzet kwam in lijn met de verwachting van analisten uit op 268,4 miljoen euro. Er werden 1,6 miljoen draagbare navigatiesystemen (PND's) verkocht, een toename van 15 procent in vergelijking met het eerste kwartaal een jaar eerder toen de omzet werd geraakt door voorraadafbouw bij klanten als gevolg van het verslechterde economische sentiment.

TomTom zegt dat het marktaandeel in de markt voor PND's in Europa en Noord-Amerika is toegenomen. TomTom sloot vrijdag op 5,99 euro.

TomTom boekt kleine nettowinst
TomTom boekt kleine nettowinst (Foto: Novum)