Vermaelen: "Geloof nog steeds dat Ajax kampioen wordt"

Thomas Vermaelen is er nog steeds van overtuigd dat Ajax komende zondag kampioen van Nederland wordt. Ajax moet op de laatste speeldag één punt goedmaken op koploper FC Twente.

Vermaelen legt in De Telegraaf uit waarom zijn oude club de titel pakt. "Ajax heeft de beste individuele spelers en inmiddels ook het beste team." Bij Arsenal is niet iedereen ervan overtuigd dat Ajax kampioen wordt. "Robin van Persie heeft me op een gegeven moment uitgelachen, maar toch krijg ik gelijk."

De verdediger van Arsenal kent in Engeland een uitstekend debuutseizoen, maar de Belg komt voorlopig niet meer in actie voor The Gunners. "Het seizoen zit erop. Ik heb een klein scheurtje in mijn kuit, maar wel zo diep, dat ik drie weken zal moeten herstellen. De kans dat ik nog in actie kom, is heel klein. Het streven is om fit de vakantie in te gaan."

Bij Arsenal heeft niemand dit seizoen meer speelminuten gemaakt dan Vermaelen. Ook over zijn zeven treffers is The Verminator tevreden. "Maar aan het einde van het seizoen speel je de mooiste duels. Die had ik graag ook willen meemaken."