Hńkkinen: "Schumacher wint in 2010"

De terugkeer van Michael Schumacher dit jaar in de Formule 1 lijkt momenteel uit te lopen op een tragedie voor de zevenvoudig wereldkampioen. Hij kan momenteel niet het tempo vinden dat teamgenoot Nico Rosberg heeft, maar volgens zijn oude rivaal Mika Häkkinen hoeft de Duitser niet te wanhopen.

Schumacher en Häkkinen waren eind jaren negentig grote rivalen van elkaar. In 1998 ging de titel naar de Fin, evenals in 1999, een jaar dat Schumi grotendeels miste door een beenbreuk. In 2000 was het de Ferrari van Schumacher die de titel pakte, maar dit ging zeker niet zonder slag of stoot. Daarom gelooft Häkkinen er ook nog in dat Schumacher dit jaar beter gaat presteren. "Hij gaat dit jaar nog een race winnen."

"Ik weet wat Schumacher motiveert. Ik weet hoe hard Schumacher werkt als hij zichzelf iets ten doel gesteld heeft. Toch zal het moeilijk zijn voor hem. De Formule 1 kent geen genade of excuses," zei de Fin tegen ESPN. Hij voegde er aan toe dat de buitenwereld Schumi koud laat. "Hij denkt niet aan zijn reputatie, nog geen seconde. Wat hem wel ontevreden stemt, is als hij niet kan racen zoals hij zelf wil. Dat is wat er nu aan de hand is."

Dat de Mercedes-coureur nu nog niet wint komt door zijn leeftijd en doordat de bolides in de drie jaar dat de zevenvoudig wereldkampioen er tussenuit is geweest enorm zijn veranderd. "Deze sport vereist totale concentratie, dat is moeilijk om te hebben als je 41 bent. Op die leeftijd zijn er andere dingen in je leven die belangrijk zijn."


Häkkinen haalt Schumacher op Spa-Francorchamps in (2000)