Hill: "Silverstone baan voor de toekomst"

Volgens de voorzitter van de British Racing Drivers' Club Damon Hill is Silverstone klaar voor de toekomst. Het circuit werd uitgebreid met het Arena-gedeelte en de bouw van een gloednieuw pitcomplex is gepland. Als dat af is, dan zijn de fasciliteiten weer up-to-date.

Vorig jaar kreeg Donington Park de Britse Grand Prix voor zeventien jaar toebedeeld, maar omdat daar de partijen de financiering niet rond kregen lukte het uiteindelijk toch om het Formule 1-circus op Silverstone te houden. Hill geeft aan dat het niet eenvoudig is geweest. "Er waren genoeg slapeloze nachten. Bernie Ecclestone had gelijk toen hij zei dat we beter werk moesten leveren," zei hij in Mail on Sunday.

Dankzij de lange contractduur heeft Silverstone genoeg geld kunnen bemachtigen voor de noodzakelijke verbouwing. Het circuit is met de komst van het Arena-gedeelte 1.700 meter langer geworden. "Het is een baan voor de toekomst. Historisch gezien vinden coureurs Silverstone een leuke baan om te racen. Hopelijk hebben we een spannende baan voor ze neergelegd. Coureurs zijn niet snel tevreden, maar de bochten zijn uitdagend en er zijn inhaalmogelijkheden."