Jol: "Had vooraf getekend voor 2-0-zege"

Martin Jol keek gisteravond tevreden terug op de eerste finale om de KNVB beker. De trainer van Ajax zag zijn ploeg in eigen huis al na zeven minuten afrekenen met Feyenoord. Jol vond zijn team voorin echter 'een beetje slordig'.

"Vooraf had ik getekend voor deze uitslag. Het is belangrijk dat we weer de nul hebben gehouden. We hebben dit seizoen ook pas vier treffers in de competitie in de ArenA geïncasseerd', liet Jol weten volgens het ANP. De Hagenaar zag Ajax niet de definitieve knock-out uitdelen.

"We waren voorin een beetje slordig. Normaal krijgen we na zo'n start altijd nog wel vier goede kansen. Maar die bleven in deze wedstrijd uit. Het was ook een beetje lastige situatie voor ons. Met 2-0 voor na zeven minuten wil je daarna geen tegengoal meer krijgen. Nou, dat is in elk geval gelukt", aldus Jol.

De trainer van Ajax vond aanvoerder Luis Suárez niet 'echt effectief' spelen. "Maar ik laat hem bijna altijd staan. Hij kan er zomaar nog eentje inprikken. Helaas zat het er in deze wedstrijd niet in voor hem." Over Siem de Jong was Jol wel te spreken. ''Hij is daar waar het pijn doet bij de tegenstander. Dat is zijn grootste kwaliteit.''