Greenpeace onthaalt PvdA'ers met atoomposter

PvdA-leden die zondag naar het partijcongres in Nijmegen komen, krijgen van Greenpeace een poster van Job Cohen aangeboden. De beoogde partijleider staat hierop badmintonnend afgebeeld voor een kerncentrale in Zeeland. De milieuorganisatie wil dat de sociaaldemocraten, die zondag het verkiezingsprogramma bespreken, kiezen voor 'schone energie'.

De PvdA laat in haar verkiezingsprogramma de mogelijkheid om nieuwe kerncentrales in Nederland te bouwen open, maar zegt zich in te zetten voor een schone energievoorziening, aldus Greenpeace. De milieuorganisatie wil dat de partij kiest voor 'een schoon en veilig Nederland waar de energie van de wind en de zon komt'.

PvdA-Kamerlid Diederik Samsom zei vorige maand dat zijn partij haar traditionele weerstand tegen kernenergie zou moeten laten varen. Het officiële standpunt van de partij is het gebruik van kernenergie af te wijzen omdat er nog geen oplossing voor een veilige opslag van kernafval bestaat. Het CDA liet onlangs weten twee extra kerncentrales te willen bouwen.

Job op atoomposter aan het veertjeklappen (foto: Novum)