'Obama is gek op taart'

Alle Amerikaanse presidenten hadden zo hun uitspattingen wat eten betreft, Ronald Reagan was gek op 'jelly beans' en Bill Clinton kon niet zonder McDonald's. De zwakke plek van Barack Obama? Taart.

De belangrijkste adviseur van Obama, David Axelrod, vertelde vrijdag bij de 'Tonight Show' dat de president zich gedwongen zag uit de buurt te blijven van de banketbakker van het Witte Huis om van zijn slechte eetgewoontes af te komen. "Toen hij naar het Witte Huis kwam, bleek daar een fantastische banketbakker te zijn en dat werd een groot probleem", bekende Axelrod tegenover televisiepresentator Jay Leno. De president heeft namelijk een zwak voor taart.

De stevig gebouwde Axelrod wilde misschien gewoon zijn baas even pesten omdat die hem de les leest over diëten, sporten en Axelrods voorliefde voor bier. Volgens hem houdt Obama naast taart ook erg van cheeseburgers. Het taartprobleem kwam overigens niet aan de orde toen Obama eerder dit jaar medisch onderzocht werd en in uitstekende gezondheid bleek te verkeren.

First lady Michelle Obama, die campagne voert tegen zwaarlijvigheid bij kinderen, zal niet blij zijn met de opmerkingen van de adviseur van haar man. "Ik hoop niet dat ze kijkt", zei Axelrod.