Wester: Rutte is VVD-premierskandidaat

Volgens politiek analist Frits Wester is VVD-lijsttrekker Mark Rutte de enige premierskandidaat bij de partij. Dit zei de RTL-verslaggever vrijdag in de talkshow Pauw & Witteman. Wester zegt dat het onzin is dat de VVD Neelie Kroes naar voren gaat schuiven als kandidaat, omdat zij nog maar net begonnen is met haar nieuwe commissariaat in de Europese Commissie.

De politiek analist denkt dat het ook onverstandig zou zijn dat VVD een andere kandidaat dan Rutte naar voren zou schuiven. De vreemde situatie zou dan kunnen ontstaan dat Rutte het gezicht van zijn partij is tijdens de grote verkiezingsdebatten, maar dat vervolgens iemand anders de belangrijkste VVD'er in het kabinet wordt.

"Als de VVD de grootste wordt en de premier kan leveren, gaat Rutte het echt zelf doen", zo verzekert Wester de Nederlandse bevolking. Hiermee gaat Wester direct in tegen de roddels die de Telegraaf zaterdag verspreidde. Volgens de altijd betrouwbare krant houdt de VVD wel degelijk Kroes en oud-burgemeester Ivo Opstelten achter de hand.


Mark Rutte: de volgende premier van Nederland?