Bahia: "Cadeautje voor supporters"

Het feit dat Feyenoord zich direct geplaatst heeft voor Europees voetbal is al een prestatie op zich. Verdediger André Bahia zou de supporters middels de bekerwinst een extra cadeau mee willen geven.

Bahia kon afgelopen zondag vanwege een schorsing niet meedoen in de Grolsch Veste. De verdediger is echter tijdig fit voor de confrontatie met Ajax in de Amsterdam ArenA.

"Bekerwinst zou een geweldige afsluiting van het seizoen zijn", vertelt Bahia op de website van Feyenoord. "Voor dit seizoen stelden we onszelf ten doel om Europees voetbal te halen. Dat is ons via de competitie gelukt. Nu is het aan ons spelers om iedereen binnen de club en de supporters een cadeautje te geven."

Via knappe zeges op AZ, PSV en FC Twente plaatsten de Rotterdammers zich voor de finale. "Dat is een heel ander rijtje dan in 2008, toen we geen enkele grote club zijn tegengekomen. Dit seizoen hebben we alle topploegen gehad en wacht met Ajax nu de volgende. Iedereen heeft kunnen zien dat we goed spelen tegen de grotere ploegen. Er is geen enkele reden waarom we dat in de finale niet weer zouden kunnen doen."

Bahia denkt dat Feyenoord kan pieken tegen Ajax. "Hoewel het eigenlijk altijd zo zou moeten zijn, is onze concentratie tegen de betere elftallen altijd net iets hoger. Daarnaast ligt bekervoetbal dit elftal goed. Wij weten wat we moeten doen om een wedstrijd te winnen en zo de volgende ronde te bereiken. Ook nu is beslist de finale in twee duels te spelen, gaat dat op."