Werknemers Infinity Ward stappen over naar West en Zampella

Het is een waar soapwaardig verhaal aan het worden. Zoals bij velen al bekend zijn de grote mannen van Infinity Ward (verantwoordelijk voor de  Modern Warfare-serie) Vince Zampella en Jason West weg bij de studio onder dubieuze omstandigheden. Het is zelfs niet helemaal duidelijk of ze nu ontslagen zijn of dat ze vrijwillig zijn opgestapt.

Het is wel duidelijk dat er een conflict is geweest tussen Activision en de mannen. Het officiële bericht van Activision luidde als volgt: "concluding an internal human resources inquiry into breaches of contract and insubordination by two senior employees at Infinity Ward".  Een conflict dus. Nu hebben West en Zampella een nieuwe studio opgericht genaamd ‘Respawn Entertainment’ en hebben op zijn minst vijf werknemers van Infinity Ward ontslag genomen om bij Repawn te gaan werken. Het gaat om lead designer Todd Alderman, animator Mark Grisby, lead environmental artist Chris Cherubini en software engineer Rayme C. Vinson.

Het ziet erna uit dat Activision een grote concurrent heeft gecreëerd die niet alleen hun afzetmarkt aanvalt, maar ook hun werknemersbestand. Als beide partijen mooie spellen blijven maken hebben wij er als consument natuurlijk helemaal geen last van.