Kuyt wil geen excuses zoeken voor nederlaag

Liverpool verloor gisteravond het eerste duel in de halve finale van de Europa League. Atlético Madrid was in eigen huis met 1-0 te sterk door een vroege treffer van Diego Forlan. Dirk Kuyt weet dat volgende week het belangrijkste duel van het seizoen gespeeld wordt.

Liverpool met of zonder Fernando Torres blijft een wereld van verschil. De Spaanse spits komt dit seizoen niet meer in actie voor The Reds. Zonder hem deed Liverpool slechte zaken in Madrid door met 1-0 te verliezen.

"Dit is voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen", keek Dirk Kuyt voor de camera's van RTL vooruit op de return op Anfield Road. "We gaan er echt alles aan doen om die finale te halen."

Vanwege de stofwolk boven Europa kon Liverpool niet met het vliegtuig afreizen naar Madrid. "Een goede voorbereiding is belangrijk, maar ik houd niet van excuses. In plaats van twee uur in de lucht 26 uur over land is natuurlijk niet ideaal, maar dat was nu eenmaal zo. De organisatie was verder perfect. We hebben geprobeerd er extra motivatie uit te halen."