[WK IJshockey] Uitslagen dag 3

Vandaag alweer de derde dag van het WK IJshockey voor de B-divisie in Tilburg. Na twee wedstrijden gespeeld te hebben staan de Oekraïne, Oostenrijk en Japan met zes punten bovenaan. Nederland, Litouwen en Servië volgen daarachter met 0 punten.

Oekraïne - Servië

In de eerste periode leek een stunt in de maak. Oekraïne wist niet te scoren en de tegenstander deed dat wel. In dezelfde periode wist Oekraïne nog wel gelijk te maken via een schot vanaf de blauwe lijn door Andrei Sriubko. In de tweede periode werden de mietjes van de grote jongens gescheiden. De Oekraïne wisten in twintig minuten tijd op een 7-1 voorsprong te komen. In de derde en laatste periode wisten de Oekraïners hier nog acht doelpunten aan toe te voegen.

Oostenrijk - Japan

Japan wist de afgelopen jaren op de wereldkampioenschappen vaak brons te behalen. In Tilburg komen ze met een missie, ze willen meer. De eerste wedstrijden van het toernooi werden makkelijk gewonnen omdat ze zwakke broeders als tegenstander hadden. De wedstrijd begon echter rampzalig voor de Japanners. Binnen acht minuten wist Oostenrijk, mede door een powerplay-situatie, al op een 2-0 voorsprong te komen. Halverwege de tweede periode wisten de Japanners uiteindelijk de verdiende treffer te maken. In de laatste periode kregen de Japanners te vaak een straf waardoor een serieuze jacht van de Aziaten uit bleef. Lange tijd bleef Oostenrijk met een krappe voorsprong zitten totdat vlak voor tijd Roland Kaspitz de derde binnen wist te slaan en hiermee de overwinning wist veilig te stellen.

Nederland - Litouwen

De Nederlandse ijshockeyers hebben hun eerste zeggen binnen. De ploeg van bondscoach Tommie Hartogs versloeg met 4-1 de ploeg van Litouwen. Al vanaf het begin waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Litouwen sloeg daar eigenlijk net iets te ver in door. Nederland hield zich daardoor iets gedeisder maar moest toch ook twaalf minuten met een man minder spelen. Tijdens één van de overtal situaties kwam Litouwen op voorsprong. De Nederlandse ploeg stond daarna geruime tijd tegen drie man te spelen maar moest nog even wachten op de gelijkmaker die drie minuten voor het einde van de eerste periode kwam. In de tweede periode wisten Van Sloun en Van Biezen ervoor te zorgen dat de ploeg voor het eerst tijdens dit WK op voorsprong kwam. Vlak voor tijd wist Diederick Hagemeijer uiteindelijk de eindstand op de borden te brengen, 4-1.