[EL] Uitslag Atlético Madrid - Liverpool FC

Atlético Madrid heeft zijn eerste wedstrijd in de halve finale van de Europa League gewonnen. In Madrid was het met 1-0 te sterk voor Liverpool.

De thuisclub kende een goede start en nam al na acht minuten een voorsprong. Fórlan kreeg de kans na een voorzet van Jurado, maar zijn kopbal ging de mist in, in de herkansing was het echter alsnog raak. Fórlan leek even later op weg naar de 2-0, maar de grensrechter vlagde ten onrechte voor buitenspel. Ook aan de andere kant ging de arbitrage in de fout. Een loepzuiver doelpunt van Benayoun, na een voorzet van Kuyt, werd afgekeurd. Op schoten in het zijnet van Gerrard en Ujfalusi na waren er verder in de eerste helft geen kansen.

In de tweede helft ging Atlético op jacht naar een grotere voorsprong. Fórlan kreeg wederom  een grote kans, maar verprutste deze. Ook een kans voor Simao ging de mist in na een goede redding van keeper Reina. Liverpool probeerde wel op jacht naar de gelijkmaker te gaan, maar het slaagde er geen moment in de diepste spits N'Gog te bereiken. De lange ballen naar voren waren geen enkel probleem voor de verdediging van de Spanjaarden. Ook het invallen van Babel bracht hier geen verandering in.

Babel bracht nog wel Kuyt in een goede positie, maar die liet de bal van zijn voet springen. Atletico bleef de gevaarlijkste ploeg, maar uitblinker Ujfalusi slaagde er niet in keeper Reina te passeren.