Moeder brengt dochters in gevaar met pillen

Een 34-jarige vrouw uit Almelo is dinsdag opgepakt op verdenking van poging tot doodslag op haar dochtertjes van 4 en 10. De vrouw had haar kinderen opzettelijk medicijnen toegediend, meldt de Twentse politie woensdag.

De zaak kwam aan het rollen door een huisarts, die was gebeld door een bekende van de vrouw. Zij zou tegen deze bekende hebben gezegd dat ze zichzelf en haar kinderen van het leven wilde beroven. De huisarts ging hierop onmiddellijk naar de woning van de vrouw en alarmeerde de politie en ambulance.

De vrouw bleek beide kinderen al twee tabletjes te hebben gegeven. De kinderen werden direct overgebracht naar een ziekenhuis, waar bleek dat ze niets mankeerden. Ze hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten en zijn elders ondergebracht.

De vrouw was ondertussen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag of zware mishandeling. Ze zit voor nader onderzoek vast op een politiebureau. De politie wil in het belang van de slachtoffers en het onderzoek geen nadere mededelingen doen.