PvdD Noord-Holland stopt campagne

De Partij voor de Dieren in Noord-Holland zal tot aan het partijcongres in navolging van Zeeland geen campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen voeren. Dat heeft het Noord-Hollandse Statenlid Peter van Poelgeest van de partij dinsdagavond gezegd. Hij bevestigt daarmee berichtgeving van RTL Nieuws. De campagnestop is een protest tegen het feit dat Kamerlid Esther Ouwehand niet op de concept-kandidatenlijst voor de verkiezingen staat.

"We willen dit als signaal afgeven richting het bestuur. Het is een besluit dat echt niet wordt begrepen. Het bestuur moet maar eens met een goede uitleg komen", aldus Van Poelgeest. "Ik heb er nooit iets van gemerkt dat Esther Ouwehand niet goed zou functioneren in de Tweede Kamer." Als er geen goede uitleg van het bestuur komt, kunnen de gevolgen voor de partij volgens het Statenlid 'desastreus' zijn. "Het zal dan grote invloed hebben op onze campagne."

Van Poelgeest vindt dat kritische leden van de partij zich over de kwestie moeten kunnen uitspreken. "Dat past ook bij een maatschappijkritische partij als de onze." Volgens hem hebben meerdere afdelingen in het land kritiek op het besluit van het bestuur om Ouwehand niet op de kandidatenlijst te plaatsen.