Telltale: 40 procent omzet van consoles

De verkoop van digitaal aangeboden games via de Xbox 360, Playstation 3 en Nintendo Wii vormt veertig procent van de omzet van gamestudio Telltale. Dit heeft Telltale-voorzitter Dan Connors onthuld in een interview met de website Gamesindustry.

Telltale is een gamestudio die pioniert op het gebied van online aangeboden episodische games. Zo heeft de gamestudio de hitserie Sam & Max met succes uitgegeven, en is deze sinds kort bezig met het maken van nieuwe avonturen rond het klassieke verhaal van Monkey Island.

Volgens Dan Connors is het lastig dat Telltale niet zelf de verschillende platformen bezit. Er ligt dan ook een uitdaging om het concept van episodische games onder de aandacht te brengen. Conners is echter zeer tevreden over de verkoop op de drie bekende spelcomputers.

"Ze hebben een grote doelgroep op die systemen, en het zijn allemaal gamers. Ze zijn het gewend om geld uit te geven aan games. Vergelijk dat eens met online [op de PC], daar wordt het vaak nogal diffuus", legt de CEO van Telltale uit. "Voor ons is Steam een zeer effectief kanaal, en dat geldt ook voor Telltalegames.com. Maar de kanalen op de spelcomputers zijn waarschijnlijk wel gelijk aan die twee."

Er liggen echter nog genoeg uitdagingen klaar voor Telltale. Zo geeft Dan Connors in het interview aan dat het lastig is geweest om Wii-gamers elke maand terug te laten komen om de volgende episode te downloaden.

Gelukkig zit er aan elk nadeel ook een voordeel. Het team van Telltale Games heeft aanzienlijk meer ervaring opgedaan door projecten te ontwikkelen voor verschillende platformen. "Ze hebben nu meer ervaring, en kunnen hierdoor op nieuwe manieren denken."