Harrison, Gardner en Bozek verlaten Atari

Phil Harrison, David Gardner en Paulina Bozek zijn volgens de website Gamesindustry niet langer actief binnen het bestuur van Atari. Het aftreden van deze drie iconen volgt op het nieuws dat Atari-oprichter Nolan Bushnell en e-commerce specialist Tom Virden juist zijn toegetreden tot het bestuur.

Gardner en Harrison werden in 2008 door Atari aangesteld om het bedrijf in een nieuwe richting te leiden. Toen Namco Bandai vorig jaar Atari overnam in Europa werd Harrison afgezet als voorzitter, en moest Atari-baas David Gardner plaats maken voor de Amerikaan Jeff Lapin.

Ondertussen werd Paulina Bozek, als bedenker van de Singstar-serie, aangesteld om nieuwe, sociale games te verzinnen. Helaas is haar studio niet verder gekomen dan een applicatie voor het sociale netwerk Facebook. Bozek laat op haar twitterpagina weten dat ze bezig is met een 'cool nieuw project'.

Het aanstellen van Bushnell en Virden kan dus niet alleen gezien worden als een poging Atari in nieuwe banen te leiden, maar ook dient het tweetal als een noodzakelijke vervanging van de iconen die Atari hebben verlaten.

Harrison, Gardner en Bozek verlaten Atari