Van der Velde mist eensgezindheid bij sc Heerenveen

Het is momenteel niet erg goed gesteld met sc Heerenveen, zo meent Riemer van der Velde, oud-voorzitter van de Friezen. Dit vertelt hij in gesprek met Dossier BvD.

Vooral over de mensen die acteren binnen de bestuurskamer is de voormalig preses van de club bezorgd. "De eensgezindheid was ooit een groot wapen was bij ons, maar is nu wat zoek", aldus Van der Velde.

sc Heerenveen zoekt een nieuwe algemeen directeur, omdat Yme Kuiper die functie niet gaat vervullen. "In mijn tijd bij Heerenveen was het zo dat we een directie hadden van drie man, waarbij twee jongere kerels, die evenveel rechten hadden als ik."

"Maar na afloop waren we het altijd met zijn drieën eens, want je moet met argumenten komen om gelijk te hebben. Ik mis tegenwoordig het overleg. Waarom zorgen we niet voor draagvlak voor datgene wat vinden? Draagvlak is enorm belangrijk."

"Neemt niet weg dat er een aantal mensen wel met hart en ziel er mee bezig zijn, dat is niet het commentaar. Het commentaar ligt hem puur in de kwaliteit. Men denkt bij de club dat door het binnenhalen van een sterke man het probleem opgelost kan worden. Dat zou best kunnen, maar dan zou hij én de club van binnen en buiten moeten kennen én dan zou hij ook verstand van voetbal moeten hebben", schetst Van der Velde.