AZ legt jeugdinternational Schouten vast

AZ heeft Erik Schouten gecontracteerd. De Nederlandse jeugdinternational die al in het belofteteam van de Alkmaarders speelde, tekende tot aan de zomer van 2012. In het contract is een optie opgenomen voor nog een extra seizoen. Dit meldt de club op zijn site.

De 18-jarige verdediger van Oranje onder 19 is al zeven jaar actief in de jeugdopleiding van de huidige nummer vier van de Eredivisie. De verdediger is erg gelukkig met zijn eerste profcontract. "Dit is toch geweldig, hier doe je het allemaal voor. Ik hoop mij in het komende seizoen te verbeteren en zo snel mogelijk door te breken in het eerste elftal."

Technisch directeur Marcel Brands ziet in Schouten een typische AZ-speler. "Erik past goed binnen onze filosofie, hij is verdedigend goed en zoekt altijd de voetballende oplossing." AZ heeft met de jongeling een goede versterking voor volgend seizoen. De uittredend landskampioen moet het volgend seizoen naar het zich laat aanzien met een kleinere begroting doen en heeft daarom veel baat bij goede jeugdspelers.