Gerucht: Nintendo 3DS al in oktober

Nintendo heeft eerder aangegeven dat ze de 3DS voor maart in de schappen wil hebben. Nu is er een gerucht dat het bedrijf de 3DS zal uitbrengen voor Kerstmis. En wel in oktober, twee maanden voor de belangrijkste datum in het jaar voor de verkoopcijfers.

Dit gerucht komt van Britse verkoopbronnen. Zij zijn bezig met de voorbereiding van de lancering van het systeem. Deze zou volgens hen in oktober moeten plaatsvinden. Door deze zet zal Nintendo met vooral veel reclame maken kunnen zorgen voor een kerstrush op het apparaat.

Een van de Britse bronnen is verbaasd over de vroege release. Volgens hem doet een bedrijf dit alleen als er veel vertrouwen in het product is, want het kost erg veel geld om in vrij korte tijd genoeg reclame te maken zodat mensen het apparaat als ideaal kerstcadeau zien.

Nintendo zelf reageert door dit bericht te bestempelen als gerucht en speculatie. Nu is dat de standaardreactie van Nintendo, we zullen de daadwerkelijke datum waarschijnlijk horen tijdens de E3 in juni.