Hamilton blij met rol stewards

Volgens Lewis Hamilton hebben de FIA-stewards hun werk uitstekend verricht de eerste vier races van dit seizoen. De Brit durft zelfs te stellen dat zij de beste stewards uit zijn Formule 1-carriére zijn. De coureur werd zelf bekritiseerd de afgelopen races vanwege zijn robuuste rijgedrag, maar hij kreeg van de stewards alleen een reprimande voor zijn actie tegen Vitaly Petrov op het rechte stuk tijdens de Grand Prix van China.

Na afloop van een sponsor-evenement van hoofdsponsor Vodafone wist Hamilton te vertellen aan de aanwezige pers: "Ik vind de stewards die dit jaar actief zijn in de Formule 1, de beste zijn uit mijn Formule 1-carrière. Het is een lastige klus voor de stewards; wij zijn er allemaal voor het racen, plezier maken en we willen geen rotzooi veroorzaken. Natuurlijk zullen wij de grenzen opzoeken van wat mag en regels zijn regels, maar ik denk dat er dit jaar eerlijker en consistenter gehandeld wordt dan de afgelopen jaren."

"Wij, coureurs, moeten niet bang zijn om het gevecht aan te gaan met iemand zonder na te denken over een eventuele straf en dat is momenteel het geval. De stewards doen dus hun werk erg goed en ze dragen bij aan het geweldige racen tot op heden", aldus Hamilton.