Ribéry spil in Frans seksschandaal

Bayern München-speler Franck Ribéry blijkt een van de sleutelfiguren te zijn in het seksschandaal dat afgelopen zondag bekend werd. Daarin zouden spelers van de Franse nationale selectie seks hebben gehad met een minderjarige prostituee.

"Mijn cliënt wordt nergens van beschuldigd," zo meldt de advocate van Ribéry. De Franse justitie laat echter weten dat dit wel het geval is. De Franse sterspeler zou hebben toegegeven seks met haar te hebben gehad, maar niet geweten te hebben dat ze minderjarig was. "De rechter moet nu beslissen of hij al dan niet in staat van beschuldiging wordt gesteld."

Alles vond plaats in een nachtclub in Parijs, waarvan de manager en drie andere medewerkers inmiddels vastzitten. Vele Franse (oud-)internationals brachten een bezoek aan de gelegenheid. Zo staat Olympique Lyon-speler Sidney Govou ook op de lijst. Mocht Ribéry in staat van beschuldiging worden gesteld, dan kan hij tot drie jaar cel krijgen plus een boete van 45.000 euro.

De verhalen kwamen naar buiten in de aanloop naar het eerste halve finale duel in de Champions League tussen Bayern München en Lyon. Het is slecht nieuws voor Van Gaal, omdat Ribéry juist nu weer in vorm aan het komen was. De Nederlandse oefenmeester wilde er niet te veel over kwijt. "Hangende het onderzoek doen we er goed aan om er niets over te zeggen. Of Franck lijdt onder de situatie? Ik weet het niet, maar ik denk het niet. Ik denk dat hij mentaal meer met Lyon bezig is."