Aoyama verrast door verschuiving Japanse Grand Prix

Door de aanhoudende problemen in het vliegverkeer door de aswolk uit IJsland is het voor de MotoGP-teams onmogelijk geworden om op tijd in Japan aan te komen. Hierdoor heeft Dorna Sports, de uitbater van de MotoGP, besloten om de Japanse Grand Prix te verschuiven naar 3 oktober.

De enige Japanse MotoGP-coureur Hiroshi Aoyama was al druk bezig met voorbereidingen op het raceweekend. De Japanner was daarom ook zeer verrast toen hij hoorde dat het Grand Prix verschoven werd.

"Ik was zeer verrast. Ik denk dat het de eerste keer is dat een Grand Prix zo kort van te voren wordt afgelast. Ik was vanuit Qatar meteen naar Japan gereisd en ben daar begonnen met mijn training en promotionele werkzaamheden. Ik had een ontmoeting met de burgemeester van mijn stad en gisteren heb ik in de Suzuka de hele dag de Grand Prix in Motego lopen promoten. Ik was dan ook erg verbaasd toen ik hoorde van deze beslissing," vertelde Aoyama, die er echter ook de voordelen van in ziet.

"Aan de ene kant vind ik het jammer dat de GP nu niet door zal gaan, maar aan de andere kant heb ik nu meer tijd om me aan te passen aan mijn motor en mijn nieuwe status als MotoGP-rijder en kan ik relaxter, sterker en met een betere set-up komen en dat is natuurlijk weer goed."