Liverpool zesde na winst op West Ham

Liverpool is een stapje dichter bij kwalificatie voor Europees voetbal gekomen. De Reds wonnen thuis met 3-0 van West Ham United en verdringen daardoor Aston Villa weer van de zesde plaats. In de laatste drie wedstrijden treedt Liverpool nog aan tegen Burnley, Hull City en koploper Chelsea.

Tegen West Ham, dat nog volop in de degradatiezorgen verkeert, kwam Liverpool geen moment in de problemen. Yossi Benayoun opende tegen zijn oude club na twintig minuten de score, David Ngog maakte er na een half uur 2-0 van. In de tweede helft beroofde doelman Robert Green met een eigen doelpunt de partij van zijn laatste restje spanning.

Liverpool moet minimaal zesde worden om zich te plaatsen voor de Europa League. De vierde plaats, die toegang geeft tot de voorronde van de Champions League, is zo goed als buiten bereik. Tottenham Hotspur heeft drie punten meer en bovendien een wedstrijd minder gespeeld.