Cavendish: "De roem heeft mij veranderd"

Mark Cavendish presteert dit seizoen onder de maat en deed de laatste maanden geregeld pittige uitspraken. In een interview met The Sunday Times legt de wielrenner van Team Highroad uit hoe dat komt.

"Soms ben ik gewoon mijzelf niet. De tol van de roem is soms hoog," begint Cavendish zijn relaas. "Ik voel me vaak down, héél down. Dit is gewoon een lastige periode die ik probeer door te komen. Ik word omringd door zoveel ja-knikkers dat het gemakkelijk is om te veranderen wie je bent. Ja, de roem heeft ook mij veranderd. De motivatie is nog oké, maar als je aan de top staat is het moeilijker. Je valt dan van heel hoog."

Toch verwacht de sprinter in de toekomst weer beter dan ooit terug te keren in het peloton. "Ik weet zeker dat ik opnieuw top zal zijn, al is dat misschien niet meer voor dit jaar. Maar daarna praat niemand hier meer over."

In het afgelopen wielerseizoen presteerde Cavendish in elk geval uitstekend. Zo won hij vier ritten in de Giro d'Italia, die hij overigens niet uit reed, en pakte hij maar liefst zes dagzeges in de Tour de France.