Uitslag Lazio Roma - AS Roma

AS Roma heeft de koppositie in de Serie A heroverd. De Giallorossi wonnen zondagavond een beladen Romeinse stadsderby met 2-1 van Lazio Roma. Mirko Vucinic en doelman Julio Sergio eisten hoofdrollen op voor Roma. Vucinic scoorde beide treffers van de koploper, Sergio stopte aan het begin van de tweede helft bij een 1-0 achterstand een strafschop.

Lazio was in het Stadio Olimpico voor rust de bovenliggende partij en kwam via Tommaso Rocchi op voorsprong. De aanvoerder van Lazio maakte later nog een schwalbe, maar kwam er zonder kaart vanaf. Direct na rust was er wel een strafschop voor Lazio toen Marco Cassetti zijn been liet staan en Aleksandar Kolarov er overheen viel. Sergio stopte de inzet van Sergio Floccari.

Even later maakte Kolarov zelf een overtreding en was er een strafschop voor Roma. Vucinic schaarde zich achter de bal en schoot in de 53e minuut raak. Tien minuten later knalde hij ook een vrije trap van net buiten de zestien raak. Na een hectische slotfase waarin Lazio-middenvelder Christian Ledesma zijn tweede geel kreeg, ontstond er na het laatste fluitsignaal nog een opstootje.

AS Roma terug aan kop in Serie A - Bron: Novum/AP