Rutten: "Laat Labyad even genieten"

PSV won de voorlaatste competitiewedstrijd vanmiddag van FC Groningen (3-1). In eigen huis waren de Eindhovenaren met 3-1 te sterk. Fred Rutten, trainer van de Eindhovense formatie, was van mening dat de drie punten verdiend waren.

"Met alle goede bedoelingen begonnen we aan deze laatste wedstrijd voor eigen publiek," begon Rutten de persconferentie. "Maar na drie minuten was er al een enorme teleurstelling. Het duurde even voor dat we daar overheen kwamen. Uiteindelijk win je verdiend."

Voor aanvang van de wedstrijd viel één naam op, namelijk die van Nordin Amrabat. Rutten had de speler namelijk in de spits geposteerd, waardoor Ola Toivonen op de bank begon. "Nordin straalt een vorm van agressie uit, je hoopt dat dat overslaat op het publiek. Ola zit er ook een beetje doorheen. Ik vind dat Nordin zijn rol als spits uitstekend heeft vervuld."

Ook de prestaties van Zakaria Labyad stemde de oefenmeester van PSV positief. "Zijn rendement is heel hoog, dat biedt perspectief voor de toekomst. Maar laat hem eerst maar eens hier van genieten, er komt al genoeg op hem af nu."

Ron Jans, trainer van FC Groningen, zag zijn ploeg in de derde minuut op voorsprong komen. Toch glipte de zege uiteindelijk uit de handen van de Noorderlingen. "Na de 1-1 van Labyad kantelde de wedstrijd. Het is terecht dat we hebben verloren, voetballend hebben we te weinig gebracht. We hadden PSV meer pijn kunnen doen, maar zij hebben verdiend gewonnen. Wij waren niet goed genoeg om hier vandaag een resultaat op te eisen en dat is jammer."