Uitslagen Engeland speelronde 35

Afgelopen weekeinde werd de 34e speelronde van de Premier League afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week.

Manchester United in blessuretijd voorbij Manchester City

Manchester United heeft dit weekend een belangrijke zege op stadsgenoot Manchester City geboekt. Daar hadden The Mancunians wel de hulp van Paul Scholes voor nodig. Diep in blessuretijd leverde zijn treffer namelijk de felbegeerde drie punten op.

City begon fel aan de wedstrijd en zette United gelijk onder druk en probeerde de bezoekers vast te zetten. Hier slaagden ze uiteindelijk niet in, omdat United zich er met goed positiespel uit wist te spelen. The Mancunians namen het initiatief in het vervolg steeds meer over, wat enkele afstandsschoten opleverde.

In het tweede bedrijf kregen beide ploegen kansen, maar werd er niet gescoord. Dat gebeurde pas in de derde minuut van de toegevoegde tijd. Scholes kopte de bal uiteindelijk achter Shay Given, waardoor United er met de punten vandoor ging. Daarnaast heeft de ploeg ook nog uitzicht op de landstitel.

Arsenal kan Engelse titel vergeten

Arsenal kan de landstitel uit het hoofd zetten. The Gunners gingen dit weekend met 3-2 onderuit bij Wigan Athletic. Saillant detail is dat de ploeg van trainer Arsène Wenger bij rust nog met 2-0 voor stond.

Vlak voor de thee kwam Arsenal via een doelpunt van Theo Walcott, die door Nicklas Bendtner werd bediend, op voorsprong. In de tweede helft gingen The Gunners op jacht naar de tweede treffer, die er in de 48e minuut ook kwam. Mickael Silvestre was de gevierde man aan de zijde van de Londenaren.

Ook daarna leek er niets aan de hand te zijn voor Arsenal, maar tien minuten voor tijd ging het helemaal mis. Op dat moment maakte Ben Watson namelijk de aansluitingstreffer. De ploeg uit Londen kwam deze tik niet meer te boven en gaf de wedstrijd uit handen. Eerst bracht Titus Bramble Wigan Athletic op gelijke hoogte, waarna Charles N'Zogbia nog geen minuut later voor de winst tekende.