Pechtold pakt CDA en PvdA aan

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold heeft zaterdagmiddag op het verkiezingscongres van zijn partij in Amsterdam de aanval geopend op het CDA en de PvdA. "Zolang beide partijen niet vooruit willen blijft het een herhaling van zetten", zei de voorman van de democraten.

De PvdA trekt volgens Pechtold 'een mistgordijn op' over haar standpunten. PvdA-lijsttrekker Job Cohen heeft volgens de D66-voorman van de 'ideologische veren van de partij' een 'Pino-pak' gemaakt. Het CDA zou slechts 'proefballonnetjes oplaten tijdens verkiezingstijd'. Pechtold zei dat zijn partij ervoor wil zorgen dat 'simpele dromen weer uitkomen'. "Wij vragen mensen zichzelf te overstijgen ten faveure van hun kinderen."

Op het congres werd met het verkiezingsprogramma van de partij ingestemd. De democraten willen de overdrachtsbelasting voor starters op de woningmarkt volgend jaar al afschaffen. In het conceptverkiezingsprogramma stond nog dat dit op de lange termijn moest gebeuren. Ook wil het congres geen ondergrondse opslag van CO2 in Barendrecht.

Check ook het speciale Verkiezingen 2010-subforum op het FOK!forum.