Giro kost Utrecht thuisvoordeel in play-offs

FC Utrecht begint de play-offs voor Europees voetbal op 6 mei sowieso met een thuiswedstrijd. Dat heeft de gemeente in overleg met de KNVB besloten. Reden daarvoor is de komst van de Giro d'Italia naar Utrecht, waardoor er tijdens de return op 9 mei geen thuiswedstrijd in de Domstad mogelijk is.

De gemeente Utrecht heeft op 9 mei niet voldoende politieagenten beschikbaar voor een thuiswedstrijd en heeft daarom bij de KNVB een verzoek ingediend op die datum een uitduel te spelen. Daarmee is de voetbalbond akkoord gegaan. Dat betekent dat er op 6 mei automatisch een thuiswedstrijd op het programma staat. De nummers zes en zeven in de eindstand van de Eredivisie hebben in principe recht op thuisvoordeel in het tweede duel.

Utrecht kan begrip opbrengen voor de beslissing van de gemeente. "Het is hier ook helemaal geen item", zegt een woordvoerder. "We hopen gewoon met een goed gevoel de play-offs in te gaan en willen daarom zo hoog mogelijk eindigen." Utrecht staat momenteel zevende in de Eredivisie en speelt nog tegen Sparta en Vitesse.