Bisschop bekent oorvijgen te hebben gegeven

Bisschop Walter Mixa van Augsburg heeft toegegeven dat hij kinderen in een tehuis in het Beierse Schrobenhausen een oorvijg heeft gegeven. De zeer behoudende bisschop is er de laatste tijd van beschuldigd dat hij kinderen in het tehuis heeft geslagen. Wegens de beschuldigingen stelde Mixa, die ook legerbisschop is, vorige week een reis naar de Duitse militairen in Afghanistan uit.

In een schriftelijke verklaring maakt de bisschop onderscheid tussen slaan en een oorvijg toedienen. "Als nu de discussie wordt toegespitst op de vraag naar het toedienen van oorvijgen, wil ik heel eerlijk zeggen dat ik in mijn lange periode als docent en pastor in de omgang met zeer vele jongeren een of andere oorvijg niet kan uitsluiten", schrijft Mixa. Hij noemt dat heel normaal. "Alle leraren en leerlingen van die generatie weten dat ook", aldus Mixa.

Een vroegere bewoner van het tehuis heeft onder ede verklaard dat Mixa hem 'met volle kracht' in zijn gezicht heeft geslagen. Een andere heeft gezegd dat Mixa hem eens de oren heeft gewassen.