Duinbrand redelijk onder controle

De donderdagmiddag opgelaaide brand in het duingebied tussen Bergen aan Zee en Schoorl is redelijk onder controle. Dit heeft de gemeente Bergen donderdagavond bekendgemaakt.

De brand woedt in hetzelfde gebied als woensdagavond en -nacht, maar is lang niet zo hevig. De brandweer heeft het complete gebied omsingeld om te voorkomen dat het vuur zich verder uitbreidt. Twee blushelikopters zijn ingezet om de brand sneller definitief onder controle te krijgen. Per vlucht laten deze helikopters 10.000 liter water los.

Volgens de gemeente is er geen aanleiding voor ontruiming. De gemeente roept wel iedereen op weg te blijven uit het getroffen gebied zodat hulpdiensten hun werk kunnen doen. Woensdagavond moesten 450 mensen hun woning verlaten.

De brandweer dacht de brand woensdagnacht al onder controle te hebben, maar het vuur laaide donderdagmiddag onverwachts weer op. Dit kwam waarschijnlijk omdat het vuur ongemerkt ondergronds verder brandde en zo plotseling bovengronds weer kon aanwakkeren, aldus de gemeente.