Rommedahl: "Eriksen kan meedraaien op WK"

Als het aan Dennis Rommedahl ligt is Christian Eriksen straks aanwezig bij het WK in Zuid-Afrika als speler van Denemarken. De routinier van Ajax vindt dat de jonge spelverdeler het niveau absoluut aan kan. 

"Eriksen is nu al een hype in Denemarken," aldus Rommedahl in Voetbal International. "Zeker de eerste maand na zijn debuut stond er dagelijks iets in de kranten."

Bondscoach Morten Olsen nam daarop de jonge telg op in de selectie van Denemarken tegen Oostenrijk. De Denen verloren met 2-1 tijdens het debuut van Eriksen. "Het was een moeilijke avond voor hem," keek Rommedagl terug op de wedstrijd. "We speelden slecht en verloren met 2-1. Dat was nog niet zo vaak gebeurd."

Al met al vindt Rommedahl dat Eriksen een plaats verdient in de selectie van Denemarken. "Die keuze moet de bondscoach maken, maar ik denk het wel. Of je nou achttien of veertig, het gaat om kwaliteit. En als je bij Ajax meedraait, kan dat ook op het WK. Ik sta ook niet wekelijks in de basis, maar ben wel goed genoeg voor de Deense ploeg. Dus waarom niet? Ook al krijgt hij een paar minuten, met het oog op de toekomst is het goed om als 21ste of 22ste man bij de selectie te zitten."