Zoon vermoordt vader na game-ruzie

In Tuapse, een dorpje in het zuiden van Rusland, heeft een 14-jarige puber in de nacht van zondag op maandag zijn vader vermoord. Het tweetal kreeg ruzie over het gamegedrag van de zoon. Volgens de Australische website News.au is de vader in zijn slaap met een moker om het leven gebracht.

De ouders van de veertienjarige jongen hadden hem verboden nog te gamen omdat hij al de gehele week op de computer had gespeeld. Daarop besloten de ouders, tot ongenoegen van de zoon, het toetsenbord van de computer in beslag te nemen.

Na een fikse ruzie verdween de jongen naar zijn kamer. Toen de vader rond één uur 's nachts sliep, kwam de zoon de slaapkamer ingeslopen. Vervolgens sloeg hij twee keer vol met de moker op het hoofd van zijn vader. Volgens de lokale autoriteiten is de man ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Meteen na de moord besloot de moeder haar zoon het toetsenbord terug te geven. De jongen kroop achter de computer en pas toen hij na een paar uur in slaap viel, belde de moeder familieleden op om haar verhaal te doen. Zij besloten de instanties in te schakelen.

De 14-jarige zoon is opgepakt en kan volgens de Russische wet als volwassene worden berecht.

Zoon vermoordt vader na game-ruzie
Submitter:  Bron: Novum