Kubica: "Ferrarigeruchten leiden mij niet af"

Ferrari heeft geen haast om het contract met haar coureur Felipe Massa te verlengen. Dit leidde deze week tot geruchten dat Robert Kubica de plaats van de Braziliaan wel eens in zou kunnen gaan nemen in de toekomst. De Pool wil echter van niets weten en concentreert zich momenteel op Renault.

"Er waren vorig jaar al geruchten rond Ferrari en die zijn er dit jaar weer. We zien het wel. Tot nu toe zijn het alleen maar geruchten," zei Kubica. "Ik blijf hard werken en me concentreren op iedere race en mijn best te doen voor het team waar ik nu voor race. Voor mij is het duidelijk dat wat er in de toekomst gaat gebeuren mij nu niet afleidt. Ik denk geen seconde aan volgend jaar of mijn toekomst."

Kubica staat nog steeds achter zijn keuze voor Renault en de Pool denkt zelfs dat hij met het Franse team weer voor de overwinningen mee kan gaan vechten, hoewel de renstal er momenteel nog niet aan te pas komt. "Ze hebben iedereen vijf jaar geleden verslagen, dus ik zie geen reden waarom het niet weer zou kunnen. We hebben het vorig jaar met Brawn GP gezien. Ze hadden niet het hoogste budget en waren geen topteam, maar ze hebben de titel gepakt. Renault is ook een goed voorbeeld, want toen ze het kampioenschap wonnen hadden ze niet het hoogste budget of de meeste hulpbronnen. Het belangrijkste is dat we proberen het maximale er uit te halen met de middelen die we ter beschikking hebben."

Kubica hamert er op dat er een goede sfeer binnen het Renault Team is. "Het is belangrijk dat iedereen zich zo goed mogelijk voelt. Wanneer de resultaten goed zijn dan maakt het niet zoveel uit, maar wanneer de resultaten niet zo goed zijn en er is een goede sfeer en allemaal dezelfde kant op gaat dan kun je veel sneller beter worden en ook nog op een betere manier. Dat proberen we bij Renault te doen. Er zijn nog steeds problemen op te lossen en ik hoop dat we dat snel kunnen doen. We proberen het tenminste en dat is belangrijk."