Ryanair: 1 betaald toilet op korte vlucht

Vliegtuigmaatschappij Ryanair wil het aantal toiletten in zijn Boeings terugbrengen tot maximaal één per toestel. Vliegtuigfabrikant Boeing is niet van plan om hier aan mee te werken volgens Ryanair, dat probeert Boeing over te halen mee te werken aan het plan. Volgens Boeing zou het verwijderen van twee van de drie toiletten de veiligheid in het toestel in gevaar kunnen brengen.

Ryanair wil de vrijgekomen ruimte benutten door er zes extra stoelen te plaatsen. Het laatste toilet is in het plan alleen nog maar toegankelijk door een dollar of pond te betalen. Hierdoor zouden mensen van te voren op het vliegveld naar de wc gaan, wat weer in gewicht zou schelen. Uiteindelijk zouden hierdoor de prijzen van de tickets omlaag kunnen.

Het is niet de eerste keer dat Ryanair met opmerkelijke plannen komt om de prijzen te kunnen verlagen. Zo wilde het bedrijf al mensen staand gaan vervoeren, een vetbelasting invoeren en mensen zelf hun bagage naar het vliegtuig laten dragen. Overigens was de vetbelasting al snel weer van de baan