[NHL playoffs] Penguins verliezen openingswedstrijd

De Pittsburgh Penguins hebben hun eerste thuiswedstrijd in de playoffserie tegen de Ottawa Senators verloren. Na een sterke eerste periode van de Senators, waarin de Senators de Penguins op slechts vier schoten op doel hielden, had de Canadese ploeg een voorsprong van twee goals (3-1). Deze marge gaven ze niet meer uit handen.

Evgeni Malkin opende in de powerplay de score voor de Penguins met een afstandsschot. Het zicht van goalie Brian Elliott, die een solide playoffdebuut maakte, werd hierbij ontnomen door een Penguins-aanvaller. Vijf minuten later maakte Peter Regin de gelijkmaker door een rebound van een schot van Jason Spezza binnen te werken. Zes minuten later maakte Chris Neil de 3-1.

In de powerplay in de tweede periode bracht Chris Kelly de score al snel op 4-1, waarna Malkin, ook in de powerplay, de marge weer terugbracht tot twee goals met wederom een gescreened schot. Het was de periode van de powerplays, want drie minuten later herstelde Erik Karlsson in de powerplay de marge van drie.

Pittsburgh had na vijf minuten in de derde periode weer even hoop toen Craig Adams de 5-3 wist te maken, maar veteraan Jarkko Ruutu maakte de uiteindelijke winnende treffer vier minuten later. De goal van verdediger Alex Goligoski, die een fantastische pass van achter het net van sterspeler Sidney Crosby binnenschoot, kwam te laat om nog voor de overwinning te kunnen gaan.

De Penguins hebben nog een thuiswedstrijd te gaan om de score in de best of 7-serie in ieder geval nog gelijk te krijgen. Daarna wordt de serie in Canada voortgezet met twee thuiswedstrijden voor de Senators.