Rentree Van Persie baat Arsenal niet

Robin van Persie heeft zijn eerste speelminuten in vijf maanden gemaakt. De aanvaller van Arsenal viel tegen Tottenham Hotspur ruim twintig minuten voor tijd in.

In november was Van Persie geblesseerd geraakt aan zijn enkel tijdens een oefeninterland van Nederland tegen Italië. De rentree van Van Persie kon Arsenal niet helpen, de Gunners verloren met 2-1.

Toen de Nederlander inviel stond Arsenal al met 2-0 achter door doelpunten van Danny Rose en Gareth Bale. Mede dankzij Van Persie werd het nog wel 2-1. Hij stuurde in de 85e minuut Theo Walcott de ruimte in, waarna Nicklas Bendtner uit diens voorzet scoorde. Even later stopte Spurs-doelman Heurelho Gomes nog een schot van Van Persie.

Aston Villa en Everton speelden in Birmingham met 2-2 gelijk. Tim Cahill zette Everton twee keer op voorsprong. De eerste voorsprong werd door Gabriel Agbonlahor teniet gedaan. De tweede door een eigen doelpunt van Phil Jagielka in de laatste minuut van de wedstrijd. Wigan Athletic en degradant Portsmouth speelden met 0-0 gelijk.